Journalistisk analyse af FN's rolle i dag set i lyset af historien. For den udenrigspolitiske interesserede, der vil vide lidt mere, politikere, historikere og folk indenfor de politologiske fagområder.
I 70-året for FN's fødsel forsøger forfatteren at indkredse organisationens betydning og problemstillinger i nutidens komplekse verden. Bogens substans er en række interviews med personer, der er eller har været tæt på vigtige begivenheder i FN's historie. Fx vores egen Mogens Lykketoft og Hans Blix, der blev sat til at undersøge påstanden om Irans masseødelæggelsesvåben. En situation, hvor FN spillede fallit, da USA gik imod verdenssamfundet. USA spiller en stor rolle i analysen af, hvorfor FN så ofte er blevet sat skakmat. De mange interviews danner baggrund for journalistens analyse af FN's rolle. Bogen kræver kendskab til FN's opbygning og international politik. Det er ikke en gennemgang af FN og dets mange underorganisationer.
Det er en fornøjelse at læse en bog af en forfatter, der har en stor viden om sit stof i en tid, hvor der udkommer et væld af bøger med en overfladeviden som grundlag. Hans eget engagement smitter af, og man får virkeligheden fornemmelsen af at være blevet klogere efter endt læsning. Som at høre en god reportage på P1. Den kræver dog nok noget formidling, og man kan håbe, den får den medieomtale, den fortjener.
En naturlig opfølger på Forenede Nationer i en splittet verdenFN efter den kolde krig og FN efter den kolde krigEn naturlig opfølger på Forenede Nationer i en splittet verden og .