Film / fiction / kærlighed

Forbudt kærlighed


Description


Teenagepigerne Atafeh og Shireen er døtre af veluddannede og og intellektuelle iranske familier i Teheran. De studerer om dagen og fester i storbyens undergrundsmiljø om natten. Deres venskab udvikler sig til et kærlighedsforhold, der ikke kan accepteres af Atafehs nyreligiøse bror Mehran. De indbyrdes forhold mellem de tre unge udvikler sig til et jalousidrama.

Reviews (5)


The libraries' assessment

d. 29. Aug. 2012

By

By

Charlotte Cathrine Pedersen

d. 29. Aug. 2012

Målgruppen for Forbudt kærlighed er først og fremmest den voksne målgruppe, der holder af en film om frihed og kærlighed. Filmen kan anvendes til at at belyse den homoseksuelle kærligheds vilkår i det religiøse Iran, fx for gymnasieskolen.

Teenagepigerne Atafeh og Shireen bor i Tehran, de er gode veninder, og de følges til undergrundens vilde fester. De er døtre af intellektuelle og veluddannede forældre, der ikke tager præstestyrets doktriner mere seriøst end nødvendigt. Da Atafehs ældre bror Mehran vender tilbage efter narkoafvænning, undergår han en forandring og er snart stærk troende og udøvende muslim. Mehran tager nu stærk afstand fra undergrundsmiljøet og pigernes spirende kærlighedsforhold. Mehran vil redde Shireen og gifter sig med hende. Atafeh og Shireen splittes, skal de affinde sig med præstestyrets og broderens regler, eller skal de søge frihed og kærlighed?.

Forbudt kærlighed er Maryam Keshavarz' første spillefilm. Hun har tidligere indspillet kortfilm om kærlighedens og erotikkens vilkår i et Iran hvor religion og politik sætter dagsordenen for kærlighedens og familiernes vilkår, ikke mindst for kvinderne. Keshavarz persongalleri er nuanceret, fri for stereotyper. Kan sammenlignes med Parvez Sharmas "A Jihad for Love" om homoseksuelles vilkår i flere muslimske lande.

En smuk og oplysende film, der dels portrætterer kærligheden og det erotiske mellem to unge kvinder, samt det omgivende samfunds barske regler for kvindernes begrænsede valgfrihed.


Kristeligt dagblad

d. 5. Jan. 2012

By

By

Søren Hermansen

d. 5. Jan. 2012


Politiken

d. 5. Jan. 2012

By

By

Kim Skotte

d. 5. Jan. 2012


Jyllands-posten

d. 5. Jan. 2012

By

By

Nanna Frank Rasmussen

d. 5. Jan. 2012


Berlingske tidende

d. 5. Jan. 2012

By

By

Louise Kidde Sauntved

d. 5. Jan. 2012