Når gængs pædagogisk-psykologisk tilgang til børn og unge med autisme ikke fungerer, kan PDA - angstbetinget kravundgående adfærd - være forklaringen. PDA er en tillægsprofil til autismediagnosen, og bogen bringer ny viden, strategier og praktiske eksempler til forældre og barnets fagpersoner.
PDA, forkortelse for pathological demand avoidance syndrome, har været kendt i England siden 1980'erne, men i Danmark først fra 2010'erne ved at blive anerkendt som profil på autismespektret. Bogen bygger på professor Elisabeth Newsons materiale, som er omsat til danske forhold og udarbejdet i et samarbejde mellem fagfolk og forældre til børn med PDA-profil. Bogen giver indblik i den aktuelle viden om PDA og har en praktisk tilgang til oplevede udfordringer med et nej-sigende barn, som illustreres i mange eksempler.
Bogen bidrager væsentligt til forståelse af barnets reaktioner og bagvedliggende følelser og vil være et nyttigt arbejdsredskab for forældre, lærere og andre, der deler hverdag med et barn med sociale samspilsudfordringer. Sammenskrivningen af forskning på et relativt nyopdaget felt og de mange hverdagsbidrag fungerer godt og er alment forståelig.
Der findes ikke anden litteratur om PDA på dansk, men Social tænkningHåndtere, evaluere, forandre - med low arousal og afstemt pædagogikUnderstanding Pathological Demand Avoidance Syndrome in children og Håndtere, evaluere, forandre - med low arousal og afstemt pædagogik kan også anbefales. På engelsk findes Understanding Pathological Demand Avoidance Syndrome in childrenDer findes ikke anden litteratur om PDA på dansk, men Social tænkning og kan også anbefales. På engelsk findes Understanding Pathological Demand Avoidance Syndrome in childrenDer findes ikke anden litteratur om PDA på dansk, men Social tænkning og Håndtere, evaluere, forandre - med low arousal og afstemt pædagogik kan også anbefales. På engelsk findes .