Books / nonfiction

Fra Moses til Superman : superheltens religiøse rødder


Description


Superhelte er overalt i populærkulturen. Hvorfor tiltrækkes vi af dem og hvad er det for arketyper de spiller på. Superheltenes rødder er religiøse og nordisk og græsk mytologi og ikke mindst Bibelen har haft indflydelse på, hvad en superhelt er og gør.

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 6. Apr. 2020

By

By

Peter Holm Rasmussen

d. 6. Apr. 2020

Superhelte er overalt i populærkulturen og begejstrer massevis af fans verden rundt. Men hvorfor tiltrækkes vi af dem, hvad er det for arketyper de spiller på og hvem skabte dem? Det får superheltefans, opgaveskrivere og nørder i alle aldre, svar på her.

Overjordiske væsner med superkræfter og magiske evner har været her så længe, vi har fortalt historier. På et tidspunkt blev de til myter og religion, og nu er de vendt tilbage igen, som superhelte, nu mere populære end nogensinde. For 80 år siden blev Superman skabt, og efter ham en lavine af superhelte, der fuldstændigt har overtaget populærkulturen, og genfortryllet vores fortællinger, med fornyet eskapisme og moral, kort sagt - som moderne myter. Kim Schou fortæller her om lighedspunkter hos Gilgamesh, Moses, Thor, Jesus o.a. og heltene fra Marvel- og DC-universerne som fx Superman, Batman og Spider-Man, alle skabt af jøder, der var vokset op med de bibelske figurer og historier, hvilket fik indflydelse på seriernes tanker, drømme og håb og ikke mindst moral og etik. Forord af M. Søndergaard og grafiske helsider af M. Borello.

Spændende læsning der får en til at ville dykke dybere ned i de enkelte aspekter. En kritik er at den måske falder mellem to stole, til nørderne er der for lidt, og for de uindviede er der en del, der tages for givet, at man ved. Den egner sig glimrende til opgaveskrivning fra udskoling.

Dele af samme emne behandles i fx Populærkultur i samfundetDet første landskab og Det første landskabDele af samme emne behandles i fx Populærkultur i samfundet og .


Weekendavisen

d. 3. Apr. 2020

By

By

Erik Barkman

d. 3. Apr. 2020


Rambam

Nr. 30 (2021)

By

By

Janus Møller Jensen

Nr. 30 (2021)


Standart

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)

By

By

Anne Barsøe

Årg. 34 nr. 2/3 (2020)