Batman-bogen har interesse for børn fra ca. 9 år; men de mange voldsomme og tekstrige sider henvender sig primært til unge og voksne.
"Der er ikke udkommet superheltehæfter på dansk i snart mange år. Masser af film, spil og den slags, men ingen tegneserier" skriver bogens danske oversætter i sit efterskrift. Alligevel koncentrerer bogen om Batman sig udelukkende om tegneserierne med figuren, og det gør den via punktnedslag på diverse aspekter af Batman-mytologien: baggrunden, udstyret, vennerne, fjenderne, heltene, skurkene - og frem for alt en stribe udvalgte Batman-fortællinger fra seriens knap 75-årige levetid. En række såkaldte "milepæle" udpeges i et kompliceret og labyrintisk univers, hvor kloner, dobbeltgængere og genopstandne personer befolker de nyere Batman-historier i et omfang, som gør det næsten umuligt at hitte rede i begivenhederne og at kende forskel på venner og fjender. Men Batman-bogen gør sit for at sætte tingene på plads.
Bogen er en pendant til Matthew K. Mannings bog om Marvel-figuren Spider Man fra 2012. Hvis man vil under overfladen i Batman-figurens spektakulære univers, kan man fx læse Hemmingsens og Søndergaards Batman - masken og manden, 2008.
Bogen om Batman er en formidabelt flot bladrebog. Men man kan undre sig over, at den udelukkende beskæftiger sig med indholdssiden i Batman-fortællingerne og går meget let hen over billedsiden og de forskellige tegneres stil og særpræg. Der er trods alt tale om et tegnet værk.