Grundbog henvendt til universitetsstuderende, fortrinsvis indenfor kommunikationsstudierne. Kan dog sagtens anvendes bredt indenfor humaniora og på læreruddannelsen.
Det er en grundig indføring i sprog- og kommunikationsteorier i bred forstand. Forfatteren, der er tilknyttet RUC, forholder sig kritisk til teorierne, da de ofte er modstridende og bærer præg af en forvirrende og upræcis terminologi. Der er en forbilledlig klar struktur bogen igennem, hvor kommunikationens mange aspekter behandles, lige fra tegnteori, semiotik, semantik og pragmatik til tekstformer og -genrer. På grund af den klare opbygning, kan bogen anvendes, hvis man har brug for en klar indføring i et delemne indenfor kommunikationens mange elementer. Trods det relativt høje abstraktionsniveau i bogen, er den sprogligt ret nem at gå til, men der er ikke tale om en nem og hurtig vej til effektiv anvendt kommunikation. Noter og litteraturhenvisninger efter hvert kapitel og en samlet oversigt bagest sammen med et stikordsregister.
Det er svært at finde en så grundig indføring i emnet, som samtidig favner så bredt som denne. Hans Arndt: Sproget : hverdagens mirakel, 2003 omhandler nogle af de samme emner, men er henvendt til lægmand i modsætning til denne.
En grundbog om sprogteori, som vil blive anvendt bredt blandt universitetsstuderende. Jeg spår den til at blive en meget hyppigt forekommende titel på de studerendes litteraturlister.