Billedbogen rummer 12 meget korte historier til de 3-6-årige. De kan fx lægge op til samtaler om ting i hverdagen.
Forfatteren kendes fra Tryllestaven, 2002. Illustrator er ny i dansk sammenhæng. Hver historie fylder et opslag, ca. halvdelen er tekst, resten er illustrationer. Historierne udspiller sig som en dialog mellem Frede og hans farfar, hvor farfar ofte giver sin viden videre. De omhandler episoder fra hverdagen, fx at æbleblomster bliver til æbler; noget de har oplevet sammen, fx maler farfar sig som klovn efter et cirkusbesøg; og noget Frede vil vide, fx hvad man har inden i hovedet. Den enkle tekst er skrevet i et hverdagsagtigt sprog med en del dialog. I den mærker man det bånd og den varme, der er mellem Frede og farfar. Det mærkes også i illustrationerne. De er malet i en enkel streg. Personerne fremstilles i en næsten barnlig streg. Farverne er let dæmpede og den sorte konturstreg er markant. Farverne synes duppet på med svamp. Forsiden signalerer samhørighed mellem Frede og farfar. Bagsideteksten angiver bogens tema.
Jeg kender ikke andre billedbøger med emne og opbygning som denne. Af andre med en farfar og barnebarn i en hverdagssituation kan nævnes Willi på biblioteket, 2008.
I de meget korte historier fornemmes det fine og nære forhold mellem Frede og hans farfar, men de er for korte til rigtig at folde sig ud og skabe atmosfære. De egner sig bedst som oplæg og igangsætter af en snak mellem den voksne og det lyttende barn om fx de nære ting i hverdagen.