Bogen er til dem, der vil minimere eller slippe fri af spilafhængighed. Den kan også bruges af pårørende. Desuden er den velegnet i et terapiforløb mellem en terapeut og klient.
H.T. er kognitiv psykolog, og har i mange år beskæftiget sig med emnet. Bogen er udgivet sammen med Danske Spil. Det er primært en selvhjælpsbog med en grundig indføring i de forskellige værktøjer, man kan bruge for på sigt at opnå en økonomisk og følelsesmæssig frihed. De første kapitler beskriver, hvad ludomani er, og hvilke former for behandling der findes. Resten af bogen er en guide til, hvordan man kan arbejde med sig selv, finde motivation, få kontrol over situationen, afklare hvilke triggere man har, hvordan man holder fast i aftaler, lave virkelighedstjek, træning i nye færdigheder m.m. Sidste kapitel handler om de pårørende og hvordan de kan tackle problematikkerne.
Med livet som indsats : en ludoman taler ud, 2010 skrevet af Claus Elgaard, og En spillers bekendelser, 2010. Denne bog handler dog mere om en muslimsk kvindes mange forskellige bekendelser, herunder ludomani.
Jeg ved ikke, om bogen vil være efterspurgt, men måske hvis den blev udstillet. Det er ingen let vej ud af afhængigheden. Bogen er oplagt til at få indsigt, viden, motivation m.m. til at arbejde med sig selv. Den er skrevet i et godt sprog, og er en "typisk psykologibog", med mange selvreflekterende spørgsmål. Har ludomanen først besluttet sig for at ændre strategi, så er her mange guldkorn, også til pårørende.