Bog om, hvordan mennesker håndterer ondskab i et moderne samfund med Martin Luthers liv og forfatterskab som gennemgående referenceramme. For voksne med interesse i filosofi, debat, teologi.
I det humanistiske/psykologiske menneskesyn, der er kendetegnede for den moderne verden, er ondskaben elimineret som selvstændig kraft. Onde handlinger skyldes nu dårlig opvækst, svigt osv. Forfatteren beskriver via Luthers liv og teologi et radikalt anderledes syn på ondskab, som noget meget konkret (Djævelen). Luther er med hele bogen igennem, men mange andre tænkere (fx Kierkegaard og Brinkmann), samt litteratur og film anvendes også. Forfatteren kredser om Luthers tanker om menneskets "skabthed" over for det moderne menneskes mulighed for at definere sig selv.
Spændende og velskrevet bog, der kan fange læseren på flere planer. Alene beskrivelserne af Luthers liv og tanker kan læses med stor fornøjelse. Da der indgår mange kunstværker og tænkere samt eksempler fra forfatterens eget liv, kommer læseren på en stor rejse i og rundt om emnet - og her skal tungen af og til holdes lige i munden for at følge med. Bogen er flere steder provokerende læsning for det ikke-troende menneske fx i kritikken af Copenhagen Pride samt kritikken af Svend Brinkmann.
Følgende værker vil være gode at læse som supplement: Stå fastH.C. Andersen og det uhyggelige fordi bogen diskuterer op imod denne samt H.C. Andersen og det uhyggelige, da "Skyggen" indgårFølgende værker vil være gode at læse som supplement: Stå fast fordi bogen diskuterer op imod denne samt , da "Skyggen" indgår.