Books / fiction for children / roman

Fri som fuglen : en historie til eftertanke


Description


En fugl var kønnere, dygtigere og sjovere end de andre fugle i skoven. En mand blev vild med den og fangede den. Men hjemme hos ham blev fuglen trist og grå.

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 16. May 2000

By

By

Birgit Hald

d. 16. May 2000

Susanne Bösche og Dina Gellert fortsætter samarbejdet fra Som hund og kat - historier til eftertanke fra 1999 med endnu en lille, moralsk historie der denne gang kræver lidt mere øvede læsere. Bogen har et pænt layout med varieret sideopsætning, og teksten er skrevet i et godt, letlæst sprog der kan læses fra ca. 8 år. Dina Gellerts meget udtryksfulde, meddigtende og humoristiske tegninger på alle sider er rigtigt gode og medvirker til den lette stemning i den ellers lidt alvorlige historie om talenter der blegner i fangenskab. Den kønneste, dygtigste og sjoveste af alle fuglene i skoven bliver fanget og taget med hjem af en mand der er helt betaget af den. Efterhånden begynder fuglen i bogstaveligste forstand at hænge med næbbet. Skønheden blegner, og manden synes fuglen er rigtig tarvelig og henter sig en ny fugl i skoven. Da den nye ser hvad der er sket med den første, bliver den vred og får den første ud af buret og med hjem til vennerne i skoven. Mandens store kærlighed til fugle er slut, og han køber sig en fisk.


The libraries' assessment

d. 16. May 2000

By

By

Lasse Andersson (skole)

d. 16. May 2000

En letlæsningsbog der giver mulighed for fortolkning. En fugl i skoven er dygtigere og kønnere end alle de andre fugle. En dag kommer der et menneske. Han bliver begejstret for fuglen, så han fanger den og tager den med hjem. Men hjemme hos manden er fuglen ikke så velfungerende. Manden bliver sur og sætter fuglen i bur. Han bringer en ny fugl hjem, men da de to fugle ser hinanden, husker de hvor sjovt de havde det da de boede ude i skoven. Sammen stikker de af, og manden beslutter sig til at holde guldfisk i stedet for. Teksten er sat i mindre blokke og kan læses fra 2. klasse. De mange illustrationer følger teksten tæt og letter tilegnelsen. Bogen er egnet som oplæg til en samtale om frihed. I den forbindelse kunne H.C. Andersens Nattergalen læses højt – uden sammenligning i øvrigt.