Bog om grænselandet mellem Danmark og Tyskland, som det så ud og forandrede sig fra 1840 og frem til i dag. For historisk interesserede læsere.
Gennem fire overordnede kapitler får læseren fortalt den tumultariske historie om grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Fra 1840 og frem til i dag forandrede grænselandets betydning og udformning sig voldsomt. Værket fortæller historien om de sproglige, politiske og kulturelle skillelinjer, der har enten adskilt eller bundet sammen. Udover det kulturhistoriske fokus, formidler forfatteren de store politiske linjer, der skabte konflikt og i sidste ende to krige, hvoraf den sidste betød tabet af Sønderjylland. Fra 1864 og frem til genforeningen i 1920 var et stykke Danmark underlagt tysk herredømme. Værket er gennemgående illustreret med geopolitiske kort og fotos.
Meget veludført værk om et stykke dansk historie, der fylder meget, men som egentlig rummer mere end den gængse fortælling om de slesvigske krige. Forfatteren formidler dygtigt og tilgængeligt historien i et bredere perspektiv, hvor der både tegnes et kultur- og mikrohistorisk billede, samtidig med at det geopolitiske og makrohistoriske billede beskrives. Dette værk er et kærkomment supplement til den aktuelle tv-serie på DR, der vises i anledning af 100-året for genforeningen.
Poul Duedahl har skrevet flere bøger om emner i Danmarkshistorien. Andre bøger om emnet er fx Genforeningen 1920Genforeningen og GenforeningenPoul Duedahl har skrevet flere bøger om emner i Danmarkshistorien. Andre bøger om emnet er fx 1920 og .