Målgruppen er visionære ledere og forretningsfolk. Og helt bredt alle med interesse for, hvordan vores fælles fremtid udvikler sig. Bogen kan bruges til opgaver fra og med gymnasieniveau, men er nok mest velegnet til videregående studier.
Forfatteren (f. 1961) er journalist og fremtidsforsker. Han har bl.a. også skrevet Den globale organisme og Den ny natur. I sin nye bog opstiller han, som titlen antyder det, en række spilleregler for det 21. århundrede. Som han overbevisende forklarer det i introduktionen er 2 udviklinger dynamoer for den fremtid vi vil møde, og den fremtid som vi gerne skal være med til at skabe. Den første udvikling er udfordringer fra klimaforandringerne og de følgende begrænsninger i forbruget af naturens ressourcer. Den anden vigtige udvikling eller måske snarere faktum er, at alt, hvad der foregår i verden "forbindes ekstremt tæt med stadig mere avanceret digital teknologi". Nøglesætninger i bogen er fx "Grænseoverskridende teknologi", "Fællesskab og indbyrdes afhængighed" og "Naturlige begrænsninger". Bogen er pædagogisk velfungerende med temaafsnit efterfulgt af konklusioner, der gør den velegnet også til "pluklæsning".
Andre bøger om fremtiden er fx Naisbitts Mind set eller fx med praktiske svar på klimaudfordringerne De grønne helte.
Interessant bog med bud på fremtiden, der dog nok umiddelbart har en relativt smal målgruppe, men som med aktiv formidling kan bruges i hvert fald på de større biblioteker.