Igennem mange århundreder har Grønland været en del af det danske rige, og er som sådan en del af vores forskningsfelt, men det er oftest udefrakommende forskere, der har set ind. I denne bog er det omvendt; her ser grønlænderne ud. For læsere med interesse for Grønland.
En række forskere med tilknytning til såvel danske universiteter som det grønlandske universitet Ilisimatusarfik har i denne bog skrevet artikler med fokus på grønlændernes perspektiver på emner som historie, koloniseringen, kulturmøder, kongehuset, verdensanskuelse, mode og grønlandsk deltagelse i forskning. Også grønlændernes syn på danskerne i Danmark undersøges i et filmprojekt, hvor grønlændere bosat i Danmark via filmmediet undersøger, hvad der er dansk. Sproget er akademisk med mange fodnoter og kildehenvisninger.
En samling artikler på et højt fagligt niveau, som præsenterer grønlændernes syn på historien og Danmark - noget der kan være svært, da især historiske kilder oftest er nedskrevet af danskerne. Desto mere vigtigt er dette grønlandske perspektiv på vores fælles historie.
Der findes ikke umiddelbart meget litteratur, som ser på danskerne fra grønlændernes perspektiv, men Grønlands AmtFra vild til verdensborger, som er en del af 100 Danmarkshistorier, har også den grønlandske vinkel med. Af bøger, der ser på grønlænderne udefra kan nævnes Fra vild til verdensborger, også ligger på et højt fagligt niveauDer findes ikke umiddelbart meget litteratur, som ser på danskerne fra grønlændernes perspektiv, men Grønlands Amt, som er en del af 100 Danmarkshistorier, har også den grønlandske vinkel med. Af bøger, der ser på grønlænderne udefra kan nævnes , også ligger på et højt fagligt niveau.