Alle, der interesserer sig for Grønland, vil fascineres af den måde, hvorpå kunst og kunsthåndværk fra fortid til samtid her præsenteres på.
Maleren Bodil Kaalund (1930-) er dybt engageret i Grønland og deltager i disse år i arbejdet med oprettelsen af et grønlandsk nationalgalleri. I denne 3. udgave af hendes grønlandske kunsthistorie - 1. udgave kom i 1979 - er layoutet strammet op, så de mange billeder af kunstgenstande virkelig kommer til deres ret. Den eskimoiske kultur og dens forankring i religiøse forestillinger om ånder og vandrende sjæle kommer stærkt til udtryk i en kunst i hvis motiver indgår mennesker og dyr, fx i form af masker og amuletter. Brugsgenstande har ofte udskårne detaljer, altid med respekt for materialet. Foruden brugskunst er bogen delt op i skulptur og maleri, samt et helt nyt kapitel om samtidskunsten. Her er nye kunstnere på vej med både fotografi og performance. Kort, tidslinje, litteraturliste og register fuldender værket, der tydeligt er båret af forfatterens passion.
Denne bog er stadig standardværket om Grønlands kunst, men emnet er også behandlet i det fotografiske billedværk Folkekunst i Grønland gennem 1000 år, 2001 og i Grønlandske nutidskunstnere, 2004.
Et flot fornyet standardværk skrevet i en personlig, engageret stil.