Sjældent velskrevet og vedkommende fortælling om det gode og det onde før, under og efter Jesu død. Bogens litterære kvaliteter, og de evigtgyldige budskaber, gør den til en stor roman, som også andre end de bibelinteresserede kan læse.
Handlingen tager sin begyndelse under nedslagtningen af jødiske drengebørn på ordre fra Herodes. Derefter springer handlingen frem og tilbage i tiden, og mellem forskellige fortællere og fortælleformer, hvor Jesus og det onde, i en gammel mands skikkelse, er de gennemgående karakterer sammen med mennesker, der på ene eller anden måde krydser deres veje.
"Guds børn" er et litterært mesterværk, hvor Lars Petter Sveen revitaliserer vigtige dele af Bibelen. Sproget er nøgternt og levende og læseren udfordres på fornemste vis, mens man forsøger at danne sig et tydeligt billede af fortællings mange dele og budskaber. Det er en roman om godt og ondt og om den måde, vi som mennesker bliver påvirket på. Det er også en intelligent kommentar, eller lignelse, på/over vores moderne samfund. Bl.a. med en Utøya-reference eller som her: "Disse drabsmænd, eller hvad vi nu skal kalde dem, er kun et symptom på den desperation og hjerteløshed, som et sygt styre fremkalder.".
Thomas Mann gendigter fortællingen om Josef i Josef og hans Brødre og Colm Tóibíns Marias testamente er en gendigtning af fortællingen om Jomfru Maria og Jesus, og det giver, som i "Guds børn", fortællingerne fra Bibelen nyt liv.