Denne omarbejdede ph.d.-afhandling henvender sig til læsere, der allerede er bekendt med Hegel og hans filosofiske og religiøse univers. Bogen fungerer som introduktion især til hans treenighedsteologi.
Bogen koncentrerer sig om G.W.F. Hegels (1770-1831) treenighedsteologi og i samspil med centrale fænomener og begreber som liv, kærlighed, anerkendelse og fremmedgørelse gives der en systematisk introduktion til hans tænkning. Hegels overvejelser over, hvad det vil sige at være menneske, tydes religiøst. I bogen har forfatteren fravalgt en bred gennemgang af de værker, der er vigtige for bogen, og gennemfører i stedet detaljerede undersøgelser af udvalgte tekstpassager. Forfatteren er cand.theol., ph.d. og studenter-og sognepræst.
Jørgen K. Bukdahl har skrevet Introduktion til Hegel, 1996 se endvidere Slagmark : tidsskrift for idéhistorie, nr. 36, 2002-2003, der omhandler Hegel og hans filosofi.
Forfatteren fremhæver, at Hegels religionsfilosofi tidligt er til stede i hans værk. Hun ønsker at vise, at Hegel i dag er relevant i det moderne samfunds mangfoldighed på en udfordrende måde. Bogens styrke er, at forfatteren viser, at Hegel er mere end den abstrakte tænker, han almindeligvis betragtes som. Bogen er akademisk i sit sigte og den stiller krav til læseren.