Bøger / skønlitteratur til børn / fabler

Hejren og sneglen : en fabel


Beskrivelse


Billedbog. Hejren fanger en vinbjergsnegl. Men sneglen har et sidste ønske, som hejren opfylder. Der er dog altid en pris at betale for opfyldte drømme.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2017

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 28. mar. 2017

En moderne fabel om naturens orden. Nogen spiser og andre bliver spist. En smuk billedbog for børn fra fire år med en hejre og en vinbjergsnegl i hovedrollerne.

Alle dyr har deres plads i verden. Nogen må krybe på jorden, og andre kan flyve højt op i himlen. Nogen bliver spist, og nogle spiser de andre. I denne franske billedbog opfylder fiskehejren vinbjergssneglens (sidste) ønske: en flyvetur i hejrens næb. Hvilken fryd, hvilken lykke er det ikke for et dyr, som ellers er tvunget til at krybe langsomt på jorden, at mærke luften og vinden og svæve frit i himlen. Men efter lykken er der en pris at betale. Naturen er hård, men sådan er naturen. Forfatter og illustrator er ikke tidligere udgivet her i landet.

En bog med en stærk morale i den klassiske fabeltradition fortalt i et poetisk og højtideligt sprog. Billedsiden er smuk med varierede beskæringer og elegante dyreportrætter, som er både hyperrealistiske og kunstneriske på en gang. Farverne er grå, okker, sennep og hvid med en effektfuld brug af skraveringer. Et helt lille feinschmecker kunstværk på lækkert papir.

Det er oplagt at sammenligne med La Fontaines fabler, som bl.a. findes i denne udgave Den store bog med fabler for de mindsteABCNam-nam!. Men dyrevinklen fik mig også til at tænke på ABC. Fødekæden er beskrevet i Nam-nam!Det er oplagt at sammenligne med La Fontaines fabler, som bl.a. findes i denne udgave Den store bog med fabler for de mindste. Men dyrevinklen fik mig også til at tænke på . Fødekæden er beskrevet i Nam-nam!Det er oplagt at sammenligne med La Fontaines fabler, som bl.a. findes i denne udgave Den store bog med fabler for de mindste. Men dyrevinklen fik mig også til at tænke på ABC. Fødekæden er beskrevet i .