Om de danske hekseprocesser med fokus på årene 1589-1651. Velegnet til opgaveskrivere og almindeligt interesserede.
Lektor i historie Louise Nyholm Kallestrup kaster lys over et kulsort kapitel i danmarkshistorien, nemlig 1600-tallets hekseprocesser. Inspireret af troldomsprocesser i det ligeledes lutheranske Nordtyskland, blev en række kvinder i 1589 anklaget i at have forhekset en dansk flådestyrke, som skulle bringe prinsesse Anna til sit bryllup i Skotland. Derefter spredte heksejagterne sig i de følgende år til resten af landet. Særligt Jylland blev hårdt ramt. Bogen beskriver en række trolddomssager og de følgende afbrændinger. I et afsluttende kapitel om eftertiden beskrives, hvordan heksetro efterhånden blev betragtet som overtro, og bogen slutter helt i vore dage, hvor ordet heksejagt bliver brugt af både Donald Trump og MeToo-kritikere.
Vellykket historiebog, som formår at trække enkeltpersoners barske skæbner frem fra historiens glemsel. Bogens realistiske afbildninger af datiden, men også fantasifulde billeder af heksesabbater og lign. giver et fint indblik i 1600-tallets tankeverden. Det afsluttende kapitel, som beskriver eftertiden, forbinder hekseprocesserne med vore dage og belyser fint, hvorfor viden om denne tid er relevant i dag.
Trolddom i en dansk købstadHeksenes forsvarere har fokus på Helsingør i 1625. Jan Guillous Heksenes forsvarere sammenligner Sveriges hekseprocesser med nutidens sager om incest og pædofilisekterTrolddom i en dansk købstad har fokus på Helsingør i 1625. Jan Guillous sammenligner Sveriges hekseprocesser med nutidens sager om incest og pædofilisekter.