Books / fiction / roman

Helt almindelige helte


Description


Under slaget om Ardennerne i 1944 bliver en amerikansk officer sendt på en særlig mision, som imidlertid mislykkes og fører til krigsret og fængsel. Da hans søn mange år efter rekonstruerer de dramatiske begivenheder, bliver han klar over, at faderen var offer for en sammensværgelse, der prægede hele hans senere liv.

Reviews (5)


The libraries' assessment

d. 21. Apr. 2006

By

By

Bent Birk Kristensen

d. 21. Apr. 2006

Scott Turow slog igennem med retssalsthrilleren Måske uskyldig i 1987. Efterfølgende har de fleste af hans romaner haft dramaet i retssalen som et væsentligt omdrejningspunkt. Denne bog er helt anderledes, men ikke mindre spændende. Den udspiller sig primært under 2. verdenskrig. Kriminalreporteren Stewart Dubinsky, kendt fra Måske uskyldig, begynder at efterforske sin fars historie, da han finder ud af, at faderen har været stillet for en militærdomstol og blev fængslet i slutningen af krigen. Faderen har nedskrevet sin egen historie, og en stor del af bogen er netop denne nedskrevne historie. Den foregår på slagmarken i Frankrig efter invasionen, hvor faderen i kølvandet på general Pattons styrker forsøger at afdække nogle anklager mod en OSS-mand, som foretager sine egne effektive aktioner bag fjendens linjer, men som nægter at adlyde ordrer. Faderen stilles overfor vanskelige valg, og Stewarts efterforskning har også som konsekvens, at han må revurdere sin egen historie og herkomst. En spændende og velskrevet historie, hvor krigens gru og eksistentielle spørgsmål følges parallelt. Måske Turows bedste bog hidtil.


litteratursiden.dk

d. 19. June 2006

By

By

Marianne Träff

d. 19. June 2006

Bevægende roman om almindelige menneskers valg under ualmindelige omstændigheder. Autentisk krigshistorie om de sidste dage i '45, hvor alle kneb gælder og svære valg træffes. Da krigsveteran David Du...


Jyllands-posten

d. 21. June 2006

By

By

Lars Ole Sauerberg

d. 21. June 2006


Information

d. 18. May 2006

By

By

Tonny Vorm

d. 18. May 2006


Politiken

d. 10. June 2006

By

By

Marcus Rubin

d. 10. June 2006