For den erfarne lyriklæser, ligesom bogen vil interessere de læsere, der gerne følger med i litteratur, der har mellemøstlig og i dette tilfælde kurdisk baggrund.
Jan Pet Khorto debuterer på dansk med denne digtsamling, der har landflygtighed og længsel efter det tabte som et af de temaer, der kredses om, og her spiller forfatterens kurdiske kulturbaggrund også en vigtig rolle i flere af digtene: Folket uden et land. De indtrængende og stærke indledningsdigte har baggrund i jegets erindringer om forhør og fængselsophold og bearbejdningen af disse. Det kan også være Khortos egne erfaringer, der er baggrunden, for på den ene af flapperne fortælles, at han har været arresteret og fængslet i Syrien på grund af sine politiske digte og artikler. Siden 2009 har han boet i Danmark, hvor han blandt andet har deltaget i Dansk PEN. Jan Pet Khortos digte er oversat af Michael Svennevig, der efterlader den danske læser med et indtryk af en højstemt lyrikform, som ikke er lettilgængelig og som har et lidt altmodisch præg. I klargøringen anbefales for- og bagklap bevaret, for herpå er dels en kort beskrivelse af forfatteren og dels Svennevigs korte introduktion til bogen.
Af nyere digtsamlinger, skrevet af forfattere med udenlandsk baggrund, skal især fremhæves Første gang tilbage af Alen Meskovic, der også behandler temaet landflygtighed.
En prisværdig udgivelse, der dog kræver aktiv formidling, og som vil finde sin plads på de større biblioteker.