Debutromanen er eksperimenterende i både form og indhold og vil appellere til den lidt yngre generation, der kan lide at læse nye danske noveller eller digte.
Hovedpersonen, den dansk-polske kvinde M, er på vej til sin tantes begravelse i Warszawa. Rejsen bliver også en rejse tilbage i erindringen til barndommens gade hos bedsteforældrene i Warszawa og dermed også en fortælling om hendes families brogede historie fra 2. verdenkrig til i dag. I sin tid flygtede M's bedstemor under krigen fra Polen til Danmark, og M er født i Danmark. Romanen er en blanding af dokumentar, fiktion og erindring. Den forsøger at afklare valg, grænser, sprog, skæbne, løgn og tavshed, og det væves sammen til spørgsmål om identitet og fortællinger om familien. Det er fornyende, fragmentarisk, småsnakkende men også i processen en anderledes dynamisk sprogleg. Teksten brydes fx med sætninger i cirkler, tomme felter, der signalerer fotos, og der er matte sort-hvide fotos fra Warszawa med. Forfatteren er født i 1976 i Danmark.
Romanen minder i indhold og form en del om debutanten Maja Lee Langvads digte om identitet: Find Holger Danske, 2006.
En spændende debut om grænser, sprog og identitet set ud fra en dansk-polsk baggrund. Med afsæt i 2. verdenskrig stiller bogen spørgsmål i både form og indhold til basale elementer i selvforståelse og tilhørsforhold, og derfor vil den afgjort interessere mange unge.