Det er både en bog for læsere af historiske romaner og konspirationsromaner af Dan Brown-typen. Omslaget signalerer indholdet godt: C. W. Eckersbergs Vor Frue Taarns Brand.
Bredahl f. 1963 har læst historie og retorik, og debuterede i 2008 med Dannebrogsvalfarten. Dengang blev Sigurd Hjalte Brødmann dømt til at være natmand i København, men fik job som skriver på en velgørenhedsturne. Han har nu fået ret til at drive sin fars skole videre, og får elever fra indflydelsesrige familier, bl.a. med forbindelse til Frimurerlogen. Brødmann bliver opfordret til at søge optagelse, men hans velgører, Sjællands biskop Balle, fraråder det og bruger Brødmann til at hjælpe med at afsløre logens hemmelige plan, der omfatter Napoleonskrigene og englændernes bombardement af København i 1807. Bredahl skriver godt, men meget detaljeret, så romanen er lidt sej i optrækket, men da der kommer gang i løjerne, bliver det næsten til ren Indiana Jones. Selv om Brødmanns eventyr bliver meget fantastiske og drabelige, lykkes det meget godt at lave en overbevisende konspirationsteori, hvor alle centrale personer udover Brødmann er historisk korrekte.
Som i Dannebrogsvalfarten bruges den fiktive Brødmann til at fortælle et stykke danmarkshistorie, denne gang med en interessant konspirationsteori om Frimurerlogens forbindelse til Københavns bombardement i 1807.
En velskrevet, men detaljerig, skildring af en mulig optakt til Københavns bombardement 1807 med Frimurerlogen i en lidet flatterende rolle.