Følg med på en billedrejse gennem Danmark under besættelsen, når denne bog går i fodsporene på Hitlers fotograf Walter Frentz, der besøgte Danmark i 1943. Her fortælles historien om de skæbnesvangre måneder, der ledte op til Augustoprøret. For interesserede i besættelsen i Danmark.
Billeder fortæller ikke altid sandheden. I sommeren 1943 ankommer en af Hitlers topfotografer, Walter Frentz, til Danmark, for at dokumentere byggeriet af Atlantvolden langs den jyske vestkyst. Frentz rejser med sit kamera gennem Danmark og leverer fredelige stemningsfotos, men under overfladen lurer det såkaldte Augustoprør, som bliver en af de voldsomste uroligheder i Danmark under krigen, og som betyder enden på samarbejdspolitikken mellem Danmark og Tyskland. Journalist Morten Brink Iwersen sætter de mange fotos i kontekst med faktuel tekst, der fortæller historien om et besat Danmark, hvor uroen ulmer, men også kommer bag kulisserne hos rigsbefuldmægtiget Best og den tyske førerbunker Ulveskansen.
Morten Brink Iversen har skruet en forbilledlig bog sammen, der i tekst fortæller historien om den urolighederne i sommeren 1943, men som også viser et Danmark i en anden tid, gennem Frentz' dragende fotos. En absolut læseværdig og interessant bog, der vil glæde både novicerne og de mere garvede interesserede i besættelsen. Bogen har fået godt med omtale.
Besættelsen i billeder leverer billeder fra hele besættelsen af Danmark.