Interesserer man sig for sociologi, det moderne samfund, kommunikation og trendforskning, er dette en spændende bog om, hvad forfatteren kalder det største kvantespring siden renæssancen. Bogen kan bruges fra ældste gymnasieklasse og opefter. Den er ikke svær at læse, en vis sociologisk baggrundsviden er dog en fordel.
Bogen er skrevet af en trendspotter og medieekspert, som fremlægger sin påstand om at samfundet har ændret sig så radikalt, at vi reelt er indtrådt i en ny tidsalder: netværkssamfundet. Gamle hierarkiske strukturer er afløst af netværk, som hastigt og bredt spreder informationer. Han nævner udviklingen fra internet, tekst-tv og web 2.0-ressourcer, og diskuterer hvordan menneskers kommunikationsmønstre, erhvervslivet og forbruget ændrer sig i takt hermed. Den analytisk/diskuterende tekst kommer langt omkring og inddrager kendte teoretikere. Kildehenvisninger sidst i bogen. Pænt, sigende og måske lidt kedeligt omslag.
Bay er medforfatter på Generation netværk (09/01), en mere medierelateret forløber for denne bog. Han skriver, at han desuden blev tilskyndet af bl.a. en artikel i New scientist. Google-søgning på begrebet "homo conexus" giver henvisninger til en artikel af James Fallon, der beskriver sine web 2.0 oplevelser.
Interessant analytisk beskrivelse af hvordan den voldsomme vækst i informationsstrømmen og -måderne påvirker menneskers hverdag og medfører behov for nytænkning overalt i det moderne netværkssamfund. Fremtiden er her allerede!.