Bogen henvender sig primært til lærerstuderende samt skoleledere og lærere, som ønsker at nuancere deres tilgang til forældresamarbejde.
Bogen er resultatet af fem års etnografisk studiearbejde udført af forskere ved DPU. Bogen falder i tre hovedafnit, som behandler skole-hjem-relationer i skolestarten, på mellemtrinnet og i udskolingen. Inden da gives en beskrivelse af studiearbejdets formål og metode, og i et afsluttende kapitel peges på mulige konklusioner og ønskværdige forandringer - et kapitel, som har den sigende titel: Jo mere skole-hjem-samarbejde, jo bedre? Bogen dokumenterer, at skole-hjem-samarbejdet i Danmark er forbavsende ensartet og uforanderligt, og at det i høj grad er defineret af skolesystemet. For første gang lyttes der for alvor til eleverne og forældrene, og projektet afdækker en lang række upåagtede mekanismer, som sætter sig igennem i skole-hjem-samarbejdet. Bogen er forsynet med indholdsfortegnelse og omfattende international litteraturliste, som sært nok ikke rummer nedennævnte Hjem og skole.
Vi har selvsagt ingen anden litteratur, som behandler emnet skole-hjem-samarbejde på denne radikalt anderledes måde. Thomas Nordahls Hjem og skole fra 2008 tog delvist fat i problematikken. Fra de senere år har bibliotekerne iøvrigt Forældresamarbejde med fokus på læring, 2010 og Vanskelige forældresamtaler - gode dialoger, 2010.
Et vigtigt korrektiv til den gængse opfattelse af skole-hjem-samarbejdet i den danske folkeskole.