Findes der "retfærdige" krige kæmpet i Guds navn? Spændende spørgsmål i bogen, som er del af en serie af minibøger om reformationens udviklingshistorie i Danmark. For dig som læser om kultur- og kirkehistoriske emner.
Kultur- og teologihistorisk bog, der undersøger reformationens betydning for, hvordan vi i Danmark opfatter det at føre krig og slå ihjel. Forfatteren skriver: "I nærværende fremstilling, som vil få karakter af en generel kultur- og teologihistorisk gennemgang af forestillingerne om den retfærdige krig i en vesterlandsk tradition, vil jeg særlig se på, hvorledes disse forestillinger tog sig ud i forbindelse med reformationen i første halvdel af 1500-tallet." Bogens kapitler har overskrifter som: "Du må ikke slå ihjel, eller må du?", "Et bibelsk fundament for at føre krig", "Hvem opfandt den retfærdige krig?", "Retfærdige krige i middelalderen" og "Kan soldater også have Guds nåde?". Sjette bog i forlagets serie i anledning af 500-året i 2017 for reformationen i Danmark. Serien beskriver reformationens historiske udvikling i Danmark, og betydningen for samfundets udvikling. Carsten Selch Jensen er lektor og ph.d. i kirkehistorie ved Københavns Universitet.
Interessant kulturhistorisk bog til refleksioner om reformationens udvikling i Danmark, og oplagt til debatten om "retfærdige" krige.
Kan sammenlignes med i samme serie fx Hvorfor er vi så flittige?.