Lille pamflet om reformationens betydning for det danske sprogs udvikling henvendt til folk med særlig interesse for sproget.
I anledning af 500-året for reformationen i 2017 udgives en række små korte bøger om dens aftryk på forskellige dele af samfundslivet. Her er det en sprogforsker, der redegør for, hvorfor det ikke blev plattysk, der blev det fremherskende sprog i kongeriget. Efter et indledende afsnit om sprogets betydning for den nationale kultur, viser hun, hvordan enkeltpersoners trykte udgivelser, såsom Jærtegnspostillen, prædikensamlinger, Peder Laales ordsprog og senere bibeloversættelser og salmebøger påvirker den udvikling. Ligeledes Hans Tausens indførelse af gudstjenester på dansk var stærkt betydende for udviklingen væk fra det tyske og latinske sprog. Senere var Grundtvig en stærk faktor, og bogen slutter med Grundloven i 1849.
En velskrevet og interessant beskrivelse af sprogets historie, som forudsætter en del baggrundsviden om meget tidlige skrifter og samfundsudvikling efter reformationen generelt. Det indledende afsnit om sprogets kulturelle betydning har dog en mere almen appel.
5 religiøse forlag er nu blevet til forlaget "Eksistensen", og de bebuder en række minibøger om reformationens betydning på samfundsliv og kultur. Udover den aktuelle er der lige udkommet Hvorfor er vi så glade for staten?Hvorfor er vi så enestående? og Hvorfor er vi så enestående? om individet5 religiøse forlag er nu blevet til forlaget "Eksistensen", og de bebuder en række minibøger om reformationens betydning på samfundsliv og kultur. Udover den aktuelle er der lige udkommet Hvorfor er vi så glade for staten? og om individet.