Præsidenters og de kongeliges privatliv er altid godt stof, men denne film formår både at tilfredsstille disse behov, at give et historisk indblik og at gøre de ophøjede menneskelige. Fra 15 år.
I filmen af Roger Michell, kendt fra den uforglemmelige romantiske Notting Hill, kommer vi helt ind under huden på den amerikanske præsident Franklin D. Roosevelts privatliv. Emnet er ikke så meget hans sociale rolle under landets depression, men hans forhold til den fjerne kusine Daisy. Hun bliver kaldt til familiens landsted Hyde Park on Hudson udenfor New York i slutningen af 1930'erne og er filmens fortæller. Forholdet mellem hende og den polioramte Franklin med præsidentfruen Eleanor i baggrunden danner rammen om historien om Franklins møde med den stammende, engelske kong Edward VI, som under sit besøg ønsker USA's hjælp til den kommende krig.
Filmen ligger i forlængelse af en særlig aktuel engelsk genre, startende med Stephen Frears The queen, der gik helt ind i soveværelset hos Dronning Elizabeth II og hendes problemer med Dianas død og forholdet til folket. Og ikke mindst Tom Hoopers Kongens store tale om Kong George VI og hans kamp mod sin stammen.
Filmen skildrer det dybt intime bag store historiske begivenheder. Den centrerer sig om kulturmødet mellem England og USA, komisk vist gennem det engelske kongepars møde med de amerikanske "hot dogs". Den rørende pointe er, at konger og præsidenter er ligeså almindelige som os andre. Banalt måske, men den går rent ind.