Gribende og dyster bog om dagligdagen i Nordkorea fra cirka 1986 til idag. Bogen er henvendt til interesserede og studerende. Formidlingstemaer kan være diktaturer, politisk hjernevask eller manipulation.
Med basis i seks nordkoreanske liv, fortællles om de forfærdelige og ufattelige forhold i en ganske almindelig hverdag under Nordkoreas totalitære og diktatoriske regime fra ca. 1986 til sommeren 2013. Der fortælles bl.a. om det forelskede par, der forlader hinanden uden et ord, for hvem kan man stole på? Eller den hjerteknusende historie om lærerinden der kan konstatere, at færre og færre børn kommer i skole, da de dør af sult. Hele bogen er en ørkenvandring af grå trøstesløshed, og denne lektør måtte simpelthen lægge bogen væk en overgang, pga. af de ubehageligheder, der bliver beskrevet. Bogen giver samtidig en historisk gennemgang af landets forfald. Sidst findes et rigt noteapparat. Genremæssigt lægger bogen sig fint mellem historisk fakta og personlig beretning. Sproget er ligetil og gribende som historierne. Barbara Demick er amerikansk journalist der beskæftiger sig med østasaitiske forhold. Hun har også skrevet om livet under krigen i Sarajevo.
Andre forfattere og afhoppere har beskrevet forholdene i Nordkorea. Fx Blaine Harden Flugten fra Camp 14 og Hyon-hui Kim Mit hjerte græder.
En fin bog, der fortæller om en lukket verden, den vestlige verden ellers ikke ofte har en chance for at kigge ind i. En dybt bevægende og oplysende bog.