Dokumentaristen Dola Bonfils retter blikket mod sig selv og gennemgår sit liv gennem sine film og forbilleder. Et spændende og dybtgående portræt af et stykke dansk kulturhistorie for filmskabere og interesserede i dokumentarfilm.
Bonfils indleder med at fortælle om "Sculpting the past", et formidlingsinitiativ fra 2013, der vil vise den dokumentariske filmarv, og som stadig kan ses på Det Danske Filminstitut via dfi.dk. Hun causerer over den lange dokumentarfilms kår i dag, hvor internetgenerationen har en mere fragmenteret opmærksomhed. Så gennemgår hun kronologisk sin egen karriere og filmprojekter. Først i 1960-70'erne, hvor hun møder det eksperimenterende kunstmiljø, da hun bor i Amsterdam. I 1980'erne debuterede hun som dokumentarist og lavede bl.a. tre film om de centrale institutioner: Gymnasiet, Hospitalet og Politiet. Hun fortæller om sine forbilleder og alle de mennesker, hun har arbejdet med og afslutter bogen med en stikords-samtale til den unge dokumentarist in spe. Illustreret med farvefotos fra hendes film, og QR-koder til, hvor de kan ses.
Velskrevet og interessant udgivelse, der er både oplysende og reflekterende. Mange referencer til personer, film og tekniske detaljer kræver kendskab til faget og branchen.
Læs også Virkelighedens fortællingerVirkelighedsbillederDen klassiske dokumentarfilm og Virkelighedsbilleder, om dansk dokumentarfilms historie og udvikling. Den klassiske dokumentarfilm er en grundig analyse af den internationale dokumentarfilmLæs også Virkelighedens fortællinger og , om dansk dokumentarfilms historie og udvikling. Den klassiske dokumentarfilm er en grundig analyse af den internationale dokumentarfilmLæs også Virkelighedens fortællinger og Virkelighedsbilleder, om dansk dokumentarfilms historie og udvikling. er en grundig analyse af den internationale dokumentarfilm.