Denne bog henvender sig i høj grad til læsere, der er interesseret i samtidens historie, som den udfoldede sig i koldkrigsperioden efter 2. verdenskrig. Dette var også perioden, der var med til at forme velfærdsstaten, og der gives en fin baggrund for at forstå politikken i disse år. Da bogen er en omarbejdet ph.d.-afhandling bærer den et akademisk præg.
Forholdet mellem England og Danmark var meget tæt i årene efter 2. verdenskrig bl.a. fordi England ville fastholde Danmark i den vestlige alliance mod Rusland, der jo besatte Bornholm. Først senere kommer de tætte forbindelser til USA ind. Bogen er derfor naturligt todelt. På baggrund af meget grundige arkivstudier kan forfatteren skildre de udenrigspolitiske forhold under den kolde krig. Det er vigtigt at pege på, at bogen også behandler den kulturpolitiske indsats, der blev ydet gennem Det Danske Selskab i England, selvom det må konstateres, at kulturpolitikken i høj grad var underlagt landenes økonomiske ambitioner overfor hinanden.
Emnet er næsten ubeskrevet i dansk litteratur, hvor man især har hæftet sig ved forholdene til Skandinavien. Forfatteren er medforfatter til Danmark under den kolde krig, bind 1-4 (2005).
Det er en meget læseværdig og interessant fremstilling bl.a. pga. vægten på de dansk-britiske forhold, der hidtil ikke har været så stærkt betonet i forskningen. Bogen advarer dog mod at grave dybe grøfter mellem det dansk-britiske og dansk-britiske-amerikanske forhold, men betoner, at de spændinger, der trods alt eksisterede, er med til at forklare karakteren af det atlantiske samarbejde. Det er en velskrevet akademisk afhandling, som bidrager til forståelsen af samtidshistorien.