Glimrende antologi, der belyser forskellige sider af især Danmarks udenrigspolitiske forhold under den kolde krig. Meget anvendelig til gymnasieelever og studerende, som arbejder med dette emne.
En række forskere bidrager med 16 forskellige velskrevne artikler til denne bog, hvori der præsenteres nye bud på forståelsen af de politiske, økonomiske og kulturelle forhold under Den kolde Krig, som allerede ligger 20 år tilbage. Det skyldes adgang til nye kilder, hvilket dog ikke indebærer enighed blandt forskerne om tolkningen af tiden efter den 2. verdenskrig. Det er der også eksempler på i bogen her. Af emner, der behandles i antologien, kan nævnes fodnotepolitikken og fredsbevægelserne i 1980'erne, energi brugt som politisk våben og forholdene i Mellemøsten. I en afsluttende artikel beskrives Danmarks udenrigspolitik efter den kolde krig. For den interesserede læser er stoffet overskueligt og godt formidlet, ligesom det vil være meget velegnet til historieundervisningen. Bogen er samtidigt et festskrift i anledning af professor Poul Villaumes 60-års fødselsdag, Villaume er en af landets førende forskere i perioden.
Den kolde Krig har været i centrum i en lang række store udgivelser de seneste år, og nærværende bog bidrager med nye perspektiveringer.
Anbefalelsesværdig og spændende bog, hvor også flere af de unge videnskabsfolk får lejlighed til at udgive deres studier sammen med garvede forskere som fx Bo Lidegaard, Nikolaj Petersen og Carsten Due-Nielsen, der er redaktør.