Essays om senmodernitetens centrale udtryk, hvor fremskridtstanken er uomgængelig og kravet om autenticitet og social succes er fundamental, men hvor vi samtidig står midt i polariseringer, paradokser og frustrationer. Til den kultursociologisk interesserede.
I en række essays får vi sociologen Reckwitzs analyser af vestens post-industrielle økonomi og liberalismens krise, med et blik på kulturidentitet og selvrealiseringskrav. Primært handler bogen om den nærmest religiøse fremskridtstro, der i 1990'erne havde cementeret sig i den store fortælling om de økosociologiske, politiske, kulturelle og teknologiske fremskridt, der nu viser sig ikke at holde stik. Det senmoderne samfund er langt mere skrøbeligt og modsætningsfyldt, og fortsætter ikke bare med nødvendighed, ufortrødent mod mere velstand og demokrati, båret af teknologiens lyksaligheder.
En knivskarp sociologisk afkodning af vores moderne samfunds dynamikker, der ofte peger tilbage på og kommenterer Reckwitzs tidligere Singulariteternes samfund. Sammen med Rosa og Honneth er Reckwitz en af vor tids vigtigste samfundsrevsere og leverer her, med et tydeligt personligt engagement, nogle kultursociologiske analyser af vor tid, som det er svært at overvurdere. En vigtig bog.
Læs også Reckwitzs fremragende Singulariteternes samfundResonansModernitetens ubehag - autenticitetens etik og følg op med fx Rosas Resonans og Taylors Modernitetens ubehag - autenticitetens etikLæs også Reckwitzs fremragende Singulariteternes samfund og følg op med fx Rosas og Taylors Modernitetens ubehag - autenticitetens etikLæs også Reckwitzs fremragende Singulariteternes samfund og følg op med fx Rosas Resonans og Taylors .