Denne mageløse roman om tysk kolonitid må være årets "must read" for læsere af tysksproget litteratur, samt læsere af intelligente, velskrevne og ekstremt underholdende romaner.
Historien i schweiziske Krachts (f. 1966) roman er baseret på August Engelhardts liv. I starten af 1900-tallet rejser fantasten og veganeren AE til den tyske koloni Ny Pommeren på Papua Ny Guinea for at grundlægge en sekt af kokosnød-ædere, og for, som en Robinson Crusoe, at leve afsondret fra civilisationen, som han dog til stadighed støder panden mod. Og som Forrest Gump render han ofte ind i kendte personer, som fx Hesse og Kafka. Mens den historiske AE døde i 1919, gennemlever romanens AE de 2 verdenskrige på sin ø Kabakon, hvor han i 1945 fortæller sin historie til en amerikansk journalist, og den bliver til en Hollywood-film. Det er en mageløs, ironiserende og fabelagtig velskrevet (stærkt oversat) roman om tysk kolonitid, i hvilken Kracht gisner om den tiltagende sindsyge AE's motiver og sammenligner ham med en noget mere ekstrem vegetar og utopist. Før udgivelsen var romanen omdiskuteret, og blev det ikke mindre efter beskyldninger om racisme, som dog blev imødegået.
Giver mindelser om Joseph Conrads Mørkets hjerte, som i 1997 udkom i en ny udgave ved Niels Brunse. Ligesom denne beskriver den de dunkle sider af imperialisme.
Kracht har begået en ekstremt læseværdig roman om tysk kolonialisme, som er en overbevisende og underholdende blanding af facts og fiktion. Den vil blive efterspurgt.