Med mødet med denne færøske malers naturskildringer, der samtidig kan ses på Kastrupgårdsamlingen, bliver man som almindelig kunstinteresseret nysgerrig efter at vide mere om, hvad færøsk kunst er og kan.
Ingálvur av Reyni (1920-2005) var en af Færøernes betydeligste malere, der i traditionen efter Joensen-Mikines skildrede mennesket sat overfor naturens kræfter. Dr.phil. Mikael Wivels tekst følger og analyserer, hvordan det med flader, farver, linjer og rum langsomt lykkedes at føre tematikken ind i en storladen abstraherende modernisme. Bogen er usædvanligt smukt illustreret med store flotte gengivelser af malerier og tegninger, men redigeret lidt sært, da den færøske tekst, der efterfølger den danske er illustreret med de samme billeder, mens den engelske tekst er uden illustrationer. En litteraturliste og en kort biografi på de tre sprog afslutter.
Nærværende bog baserer sig bl.a. på 2 tidligere bøger om kunstneren, Gunnar Hoydal: Ingálvur av Reyni, 1989 og Finn Terman Frederiksen: Rød regn, 1998, men udmærker sig ved sine mange kraftfulde illustrationer.
En meget smuk bog om en spændende færøsk kunstner.