Bogen er især anvendelig for beslutningstagere, konsulenter og særlige ressourcepersoner omkring den inkluderende skole. Særligt interesserede lærere og studerende vil også kunne have udbytte af den.
Bogen behandler det efterhånden vidt berømte inklusionsprojekt fra Essunga kommune i Sverige. Det gøres på en noget mere nuanceret måde, end projektet ofte har fremstået i medierne. Inden behandlingen af Essunga-projektet tager bogen dog fat på nogle centrale temaer: fra integrering til inklusion, differentiering og syn på uligheder, skoleudvikling og ledelse, og der introduceres nogle særlige begreber, som anvendes i denne bog. Efter beskrivelsen af Essunga-projektet afsluttes der med overvejelser over forandrings- og stabiliseringsarbejde. I bogen anvendes mange citater fra forskningsarbejde - heraf en del uoversatte engelske. Bogen rummer både indholdsfortegnelse, stikordsregister og en omfattende international litteraturliste.
De sidste år har budt på en række udgivelser om emnet. Fra 2011 har vi Inkluderende pædagogik og Inklusion i klassens fællesskab, fra 2012 debatbogen Inklusion - fra skole til samfund og fra 2013 bl.a. Fællesskabets pædagogik, Inklusion i skolen og Inklusionens didaktik, som også indgår i forlagsserien Inkluderende læringsfællesskaber.
En krævende men meget nuanceret beskrivelse af et internationalt kendt inklusionsprojekt.