Hjerteskærende og rystende roman om politiske fanger og deres børns liv under præstestyret i Iran. Til de mange læsere af romaner om livet i krigszoner. Da det også er en god og varm kærlighedshistorie vil den appellere bredt til romanlæsere.
Delijani er født i Evin fængslet i Teheran i 1983, og denne kollektivroman om børnene til forældre i fængsel under præstestyret 1983-2011, de fængslede og deres familier er også hendes egen historie. Neda bliver født i det berygtede Evin-fængsel i Teheran, og mens veerne raser bliver Nedas mor forhørt. I fængslet er hun stuvet sammen med mange andre fængslede kvinder, og må efter en måned afgive Neda. Det er en gruopvækkende fortælling om de fængslede kvinder, deres børn, og deres mænd, som ikke alle overlever likvideringerne af politiske fanger i 1988. Det er samtidig en rørende fortælling om håb, kærlighed og overlevelse.
I Kileskrift fortæller Abdolah om sin døvstumme fars landsbyliv i Iran, og derigennem om landets turbulente historie i det 20. århundrede. Hvemons Fundamentalisten - bag om mennesket er en selvbiografisk roman om kampen for frihed i Iran, og flugten til Danmark.
Delijanis rystende roman-debut om 2 traumatiserede generationer i Iran - fængslede, eller henrettede forældre og deres børn, der vokser op hos slægtninge - går tæt på forholdene for den del af befolkningen, der gør modstand mod præstestyret, og det er samtidig en yndefuld kærlighedshistorie og hymne til friheden. Den bliver efterspurgt.