Erfaren forfatter fremlægger sine erfaringer med byggeri af dysser, jættestuer mv.
Ca. 2.300 dysser, jættestuer mv. er bevaret i Danmark. Bogen gennemgår overordnet hvilke typer der findes, hvordan de fordeler sig geografisk, indplacerer sig tidsmæssigt, hvilke stenarter, byggematerialer (sten, træ, birkebark osv) der er brugt og forskellige dateringsmetoder. Den gennemgår endvidere bygningernes forskellige dele: Gang, kammer, gulv osv. Endelig omtaler bogen de forskellige ikke-verificerede teorier om hvordan de blev bygget og hvilket formål de havde. Illustreret med farvefotoer og rekonstruktionstegninger.
Forfatteren har gennem 30 år som restauratør af megalitgrave opbygget en såvel praktisk som teoretisk viden om de tusindvis af bevarede og fredede oldtidsgrave. Hans entusiasme for sit fag skinner igennem, og han er fx imponeret over håndværkernes daværende tekniske og arkitektoniske færdigheder. Sprogligt let forståeligt, godt suppleret af de mange farvefotoer i bedste kvalitet og tegninger.
Bogen supplerer de to store værker som beskriver gravene: StendysserDanske jættestuer, 2014, og Danske jættestuer, 2009. I ingen af disse er så indgående og kvalificeret beskrevet hvordan stengrave er opbyggetBogen supplerer de to store værker som beskriver gravene: Stendysser, 2014, og , 2009. I ingen af disse er så indgående og kvalificeret beskrevet hvordan stengrave er opbygget.