Efter en opvækst med en psykisk syg mor, har Tenna svært ved de tætte relationer og voksenlivet på pædagogstudiet. Til læsere af romaner, hvor der er noget på spil og hvor følelserne bliver analyseret.
Den pædagogstuderende Tenna hjælper en dag kvinden Solvej, der kommer slemt til skade ved en trafikulykke. Hun ender i koma på hospitalet, og Tenna begynder at sidde ved hendes side, mens hun fortæller brudstykker af sin kaotiske barndom. Moren Mona er psykisk syg, og Tenna's opvækst trækker lange skygger ind i hendes voksenliv, hvor hun forsøger, at skabe sin egen historie. Men et vanskeligt sind gør det svært at følge studiet og indgå i relationer med sine medstuderende. I sine bestræbelser på at manøvrere mellem fortid og nutid trækkes hun ind i et spil af løgne og fortielser.
Forfatteren har arbejdet som psykolog i 30 år, og har bl.a. undervist pædagogstuderende. Bogen bærer præg af en stor faglig viden. Det betyder, at flere af personerne bliver tillagt ret klare karaktertræk, så pointerne bliver meget tydelige. Der bliver dvælet ved de menneskelige relationer og de psykologiske aspekter. Dermed kommer historien til at balancere mellem at være en skønlitterær roman og en psykologisk case.
Med sin åbenlyse psykologiske tilgang kan bogen minde om Pardans af Bertill Nordahl og Lene Hein Sørensen.