Et kulturhistorisk studie af Kamma Rahbeks liv og livet omkring Bakkehuset. Bogen kan læses af alle med interesse for dansk guldalder.
Forordet og indledningen fortæller om baggrunden for bogens tilblivelse. Bogen er opdelt i to: Første del giver et indblik i Kammas opvækst og familieliv indtil hendes ægteskab med Knud Lyhne Rahbek i 1798. Der gøres rede for Knuds barndom og ungdomsår, ligesom Bakkehusets historie som landevejskro og sommerlogi indtil Rahbeks køb i 1802 fortælles. Bogens anden del fokuserer på Bakkehuset som samlingspunkt for forfattere og andre kulturpersonligheder, bl.a. de kendte Oehlenschläger, Heiberg og H. C. Andersen, men også en del mindre kendte. Kammas personlige interesser som læsning, brevskrivning, æskefremstilling og haven belyses, og et tillæg er dedikeret til det sprog, der med fx nye vendinger blev en del af Bakkehuset.
En yderst gennemarbejdet bog om en af de store kulturpersonligheder i guldalderens Danmark. Det mærkes tydeligt, at Kirsten Dreyer har researchet grundigt til bogen igennem en årrække. Særligt spændende er bogens anden del, der giver et nuanceret billede af Bakkehuset som et kulturelt samlingspunkt for tidens store forfattere og andre kulturpersonligheder.
Der findes en del biografier om Kamma Rahbek, både af ældre og nyere dato, bl.a. Kamma Rahbek & Bakkehuset. Indeværende bog er dog mere omfangsrig og medtager hidtil utrykte breve som kilder.