Faktamættet og velfortalt fagbog om Danmarks historie i EU fra tilslutningen i 1972 frem til i dag. For interesserede i baggrunden for de enkelte danske folkeafstemninger sat op i en samlet fremstilling. Egnet til undervisningsbrug fra gymnasieniveau og op.
Gennemgang af de store begivenheder i Danmarks historie i EF/EU fortalt i tekst og billeder. Thorsten Borring Olesen gennemgår kronologisk de politiske vendepunkter i perioden fra danskernes tilslutning til EF i 1972 op til i dag. Omdrejningspunktet er folkeafstemningerne i perioden, otte i alt. To af dem, Maastrichtaftalen i 1992 og ØMU-forslaget i 2000, blev stemt ned. Der er også fokus på modstanderbevægelserne, Folkebevægelsen mod EU og Junibevægelsens indflydelse i perioden, og folketingspartiernes bevægelser gennem tiden mht. Danmarks position i EU. Desuden om historien op til EU's dannelse 1945-57, om økonomi, de retslige vilkår og Brexit. Bogen indgår i forlagsserien "100 Danmarkshistorier".
TBO skaber fint overblik og får mange fakta med. Sprog og billeder er levende, næsten reportageagtige, i fremstillingen om de skiftende folkeafstemninger og forbehold. Stoffet fremstår noget sammenpresset på siderne i e-bogsformat.
Der findes meget om Danmark i EU, om afstemningerne fx EU-valgets ti store spørgsmål.