Bogen henvender sig primært til præster samt litteratur- og teologistuderende, men også gymnasieelever og andre læsere med interesse for Karen Blixens litteratur og hendes forhold til religion, kristendom og bibelhistorie vil kunne finde nyttige overvejelser her.
Forfatteren er dansk teolog og har skrevet flere teologiske værker, og også bøger om skønlitterære forfattere. Bogen undersøger Karen Blixens (1885-1962) religiøse forestillingsverden, som den kommer til udtryk gennem hendes litteratur, og er delt op i to hoveddele: 4 eksempellæsninger, der demonstrerer nærværet af en blixensk teologi i de valgte tekster og en undersøgelse af de forskellige bibelske temaer og figurer, som Blixen bruger i sin teologi. Sproget er akademisk og analyserende. Noteapparat, litteraturliste og registre.
Indholdsmæssigt adskiller 2. udgaven sig ikke fra 1. udgave, der er fra 1989, men sprogligt er bogen gennemskrevet på ny. I 2010 kom Jørgen Stormgaards Guds plan : Karen Blixen og kristendommen, der også rummer litteraturtolkninger i et kristent perspektiv, men kun Babettes gæstebud analyseres grundigt i begge værker.
Ligner førsteudgaven fra 1989 så meget, at man ikke pga. indholdet behøver at skifte den ud, medmindre den er slidt og grim. Men det er absolut et interessant bidrag til belysning af Blixens gudsopfattelse, der stadig holder i dag.