Når man omgås katte, ved man, at de har mange lyde, og at det at miave og spinde kun er en lille del af repertoiret. Kan man tale om et egentligt kattesprog, og kan man som kattemenneske lære dette sprog? Det handler denne bog om.
Forfatteren er svensk sprogforsker og har selv fem katte. Med udgangspunkt i sin viden om fonetik og erfaring med egne katte, beskriver og kategoriserer hun kattens lyde: Forskellige nuancer af miaven, jamren, kurren, hvæsen, spytten, hylen, skrigen, spinden, snakken, kvidren og piben. Lydene gengives lydret, med fonetiske tegn og med henvisning til en hjemmeside, hvor de også kan høres. Samtidig bliver der med mange eksempler fra forfatterens egne katte beskrevet, hvornår og i hvilke situationer katte bruger de forskellige lyde. Undervejs er der ideer til, hvordan man gennem kattesprogets lyde kan tolke, træne og udvikle dialogen med sin kat.
Interessant og for den almindelige katteejer genkendelig og fornøjelig læsning om kattens sprog, lyde og kommunikation. Nogle afsnit er især for fonetikere, og disse kan den forudsætningsløse læser nøjes med at skimme, uden at det går ud over helheden.
Med sit afgrænsede emne er denne bog unik. Alle generelle kattebøger har afsnit om adfærd og kommunikation, og en af de nyere er den udmærkede Hvorfor gør min kat sådan?Hvis din kat kunne taleKattehviskeren Kattebøger som fx Hvis din kat kunne tale og Kattehviskeren handler trods titlerne ikke kun om kommunikationMed sit afgrænsede emne er denne bog unik. Alle generelle kattebøger har afsnit om adfærd og kommunikation, og en af de nyere er den udmærkede Hvorfor gør min kat sådan? Kattebøger som fx og Kattehviskeren handler trods titlerne ikke kun om kommunikationMed sit afgrænsede emne er denne bog unik. Alle generelle kattebøger har afsnit om adfærd og kommunikation, og en af de nyere er den udmærkede Hvorfor gør min kat sådan? Kattebøger som fx Hvis din kat kunne tale og handler trods titlerne ikke kun om kommunikation.