En ung dansk forfatter debuterer her med en kort roman om en jævnaldrende mandlig hovedpersons krise. Den henvender sig til yngre, trænede læsere, der er interesserede i ny dansk litteratur og for hvem den springende komposition ikke volder problemer.
Jegfortælleren (der hedder Simon som forfatteren) mister sin far, og kort efter får han og kæresten et dødfødt barn. Sorg og forvirring kaster ham ud i en livskrise, hvor han isolerer sig både psykisk og fysisk med det resultat at parforholdet går i stykker. Han bevæger sig usystematisk rundt i København, mens tanker, refleksioner og tilbageblik/erindringsglimt om barndom, kærester og familien, især om faren skyller hen over ham. Faren var dyrlæge, og i flere voldsomme situationer fik han assistance af sønnen. En dag finder Simon sin oldefars dagbogsoptegnelser fra tiden som rejsende i margarinebranchen, og disse optegnelser fra 1930'erne integreres i romanen som fortællerens måde at skabe identitet og slægtsskab. Forfatteren er født i 1979 og er kandidat i dansk.
Livret af Kristian Ditlev Jensen handler også om en ung mands reaktion på krise og sorg.
En realistisk, ung manderoman der på en både nedtonet og rå måde i et godt sprog fortæller om en eksistentiel krise. Der er rå billeder fra dyrlægepraksisen med blod og indvolde, men også fuldstændig nede-på-jorden-skildringer af madlavning, toiletbesøg, gåture og samtaler med både den forhenværende og den nye kæreste, til hvem bogen er henvendt med et "du".