Hvordan finder mennesket sig selv i et samfund, som ikke kan tilbyde klare svar på det grundlæggende spørgsmål: Hvad er meningen med tilværelsen? Denne indføring i Søren Kierkegaards psykologiske tænkning kan give en del af svaret. For psykologi- og filosofiinteresserede og alle andre, der interesserer sig for eksistentielle dilemmaer.
Søren Kierkegaard er berømt for sin filosofi, men ikke i udpræget grad for sine betragtninger om den menneskelige psykologi. Det skyldes, at disse kun få gange tidligere er behandlet samlet og i øvrigt er godt spredt i det enorme forfatterskab. Lektor i personlighedspsykologi Bjarne Jacobsen gør i denne bog rede for Kierkegaards psykologiske tænkning fordelt på emner som ånd, angst, eksistens, det ubevidste og erindring. Redegørelsen perspektiverer samtidig til den eksisterende praksis eller viden inden for de forskellige psykologiske retninger.
Bogen er en gave til læseren, som ønsker at læse Kierkegaard, men ikke ved, hvor man skal starte. Bogen præsenterer og diskuterer kondenserede uddrag fra de mest centrale værker i Kierkegaards forfatterskab og formår undervejs at give læseren et overblik over, hvordan eksistentielle dilemmaer behandles på tværs af de psykologiske områder. Bogen kræver tilegnelse, den bør ideelt studeres, men er emnets tyngde taget i betragtning imponerende klar i komposition og udtryk.
K. Nordentofts afhandling Kierkegaards psykologi betragtes som standardværk på området.