Studerende på universiteter og gymnasier vil primært kunne bruge bogen, men den har en bred appel til menigmand, der interesserer sig for Kina.
Forfatterne fattede interesse for Kina som udvekslingsstuderende og har siden da forsket i Kinas forhold på forskellige områder. Med udgangspunkt i kinesernes egne liv og erfaringer, præsenteres og diskuteres de store politiske og samfundmæssige ændringer, der foregår i Kina. Bogen er struktureret, skrevet i et let tilgængeligt sprog og overordnet set let at få et overblik over. Kapitlerne er korte med mange overskrifter og bagerst findes et fyldigt stikordsregister.
I forhold til 1. udgave Kina - individ og samfund, 2008, har denne et nyt afsnit "Kina i verden", som omhandler Kinas voksende rolle i verdenssamfundet og hvordan den opleves af Kinas borgere. Desuden er der løbende tilføjelser af nye eksempler fra hverdagen op til i dag, samt opdateringer af nye love og hvad de kommer til at betyde for samfundet. Alt dette gør, at den forrige bog bør erstattes af denne nye bog.
Spændende vedkommende bog for bl.a. studerende, som har interesse i Kina og individets forhold. Indholdsmæssigt dækker den bredt mange emner og kan med lidt formidling bruges i mange opgavesammenhæng. Ny gennemarbejdet bog, der erstatter tidligere udgave.