Oplagt læsning for alle med interesse for Kinas nyeste historie.
Forfatteren er ansat på Politiken. I et levende, journalistisk sprog giver han et indblik i det moderne kinesiske samfunds kompleksitet. Med korte historiske tilbageblik tegner han et billede af forskellige aspekter af stormagten Kina i det 21. årh. og beskriver væsentlige udviklingstendenser. Bogens kalejdoskopiske opbygning gør, at de enkelte afsnit kan læses uafhængigt af hinanden. Forfatteren viser, hvordan kommunismen har udviklet sig siden Mao fra at være ideologisk baseret til at være markedsøkonomisk orienteret i en grad, der i den nærmeste fremtid vil gøre Kina til verdens næststørste økonomi. Også Kinas problemer med menneskerettigheder, forurening, undertrykte mindretal m.m. medtages, men forfatteren vurderer, at Kina vil følge sin egen vej og ikke Vestens og langsomt eksperimentere sig frem til en ny samfundsmodel.
Litteraturen om det moderne Kina er ret sparsom. Et andet aktuelt og personligt portræt af Kina tegnes i Kina drager, 2006 af Mogens Lykketoft og Mette Holm, der forener politikerens og journalistens indtryk.
En levende, journalistisk beskrivelse af det moderne Kina båret af engagement, viden og personlig erfaring fra flere besøg i landet gennem de sidste 30 år samt en særlig forståelse for den kinesiske folkesjæl og kulturarv. Her kan alle interesserede være med.