Yderst interessant og gennemarbejdet værk om søfart og handel mellem Danmark og Kina. For historisk interesserede og velegnet til studier i søfart.
Mennesket har alle dage bevæget sig, til fods, til lands og til søs. Dette værk handler om de mennesker, der som de første bevægede sig frem og tilbage mellem Danmark og Kina på jagt efter en god handel og som undervejs overvandt store kulturelle og geografiske afstande. Der er særligt fokus på forbindelserne mellem aktørerne fremfor på den enkelte aktør. Metoden historisk netværksanalyse, hvor ellers ubrugte kilder udnyttes til at vise sammenhæng mellem mennesker, videns vandring, prægning af normer og videregivelse af magt, ligger bl.a. til grund for dette. Værket giver en kronologisk gennemgang af perioden fra ca. 1730-1840 og slutter med en perspektivering til vore dage og de sidste rester fra den svundne tid. Med noter, kilder, litteratur, person- og stedregister. Forfatteren er historiker og museumsinspektør på M/S Museet for Søfart.
Vi får her formidlet en spændende del af dansk søfartshistorie, som ikke tidligere er fortalt sammenhængende. Forfatteren samler på fornem vis en række ældre kilder og vækker historien om de mennesker, der gjorde handlen på tværs af verdenshavene muligt, til live. Et gennemarbejdet værk af høj kvalitet og flot layout.
For en mere generel indgang kan Dansk søfarts historie. [Bind] 3 anbefales. Ellers er der mere at hente i fx "Historisk Tidsskrift" og diverse årbøgerDansk søfarts historie. Bind 3 : 1720-1814.