Et overblik over den kristne kirkes mange veje - fra oplysningstiden til nutiden. For dem, der gerne vil læse om kirkeretningerne i Danmark.
Første afsnit fokuserer på tiden under enevælden og de kirkeretninger, der spirede frem i den tid, som fx de reformerte og den romersk-katolske kirke. Andet afsnit dækker tiden 1840-1870, hvilket var en tid, der kendetegnede religionsfrihed og folkestyre, og her dukker Indre Mission op. Det tredje afsnit behandler årene 1870-1914, der betegnes som kirkeretningernes vækstperiode. I denne periode forgrener grundtvigianismen sig. Kirkens Korshær og Luthersk Mission vinder også frem. I det fjerde afsnit fortælles om kirkeretningernes storhedstid, som er fra 1914-1965. Her kommer vi også omkring de højkirkelige. Der bliver også set på kirkeretninger uden for folkekirken i dette afsnit. I femte afsnit kommes der ind på den sekularisering og pluralisme, der er sket i perioden fra 1965 til 2020. Der ses på grundtvigianismen, Indre Mission, samt fremkomsten af frimenigheder og tværkirkelige missionsbevægelser. Sjette afsnit er en gennemgang af retninger uden for den kristne kirke.
En grundig og objektiv gennemgang af de forskellige kirkeretninger i Danmark fra oplysningstiden til nu. Sproget er letforståeligt, og bogen er velegnet til opgaveskrivning.
Kirken kommer hjem beskæftiger sig også med, hvordan mange kirkeretninger startede.