Relevant for alle lærere i grundskolen og på ungdomsuddannelser. Bogen kan både anvendes som en hurtig indføring i teorierne om læring og klasseledelse, og som en inspiration, guide og håndbog i den daglige praksis. Bogen retter sig såvel mod den enkelte lærer som lærerteamet. Bogens meget friske - og ind imellem lidt floskelagtige - stil vil muligvis kunne støde erfarne professionsudøvere.
Bogen indledes med en indføring i den nyeste viden om læring og klasseledelse, og en præsentation af forfatternes tilgang til emnet. Herefter gives i kapitler om læreren, rummet, eleverne og relationerne en lang række konkrete bud på og redskaber til forbedring af læringssamværet i klasser. De næste kapitler beskæftiger sig med målsætninger, undervisningsplanlægning, feedback og forældresamarbejde. Gennem hele bogen præsenteres cases, værktøjer, modeller og forslag til refleksions- og diskussionsopgaver. Oversigt over den lange række af værktøjer findes sidst i bogen sammen med et omfattende stikordsregister. For den ihærdige læser findes i alle kapitler reference- og litteraturliste.
Emnet er behandlet i en lang række titler. Fra de seneste år kan nævnes: Læreren som leder, 2010, Relationsorienteret klasseledelse, 2010, Klasseledelse og fag, 2011, samt Cooperative learning og klasseledelse, 2012.
En udgivelse som for alvor vil kunne gøre en forskel for læreres professionsudøvelse og elevers læringsudbytte.